Over Isabelle

Mijn verhaal

Hallo!

Fijn je hier te mogen ont-moeten. Dat betekent wellicht dat wij iets gemeen hebben: een kinderwens.

Ik heb er altijd van gedroomd om kinderen te hebben. Voor mij was het geen vraag, maar een feit dat ik mama zou worden.

Kort nadat 'een huis kopen' en 'trouwen' afgevinkt was op ons verlanglijstje, beslisten mijn man en ik om de volgende stap te zetten in ons 'huisje tuintje kindje' avontuur. Vol zelfvertrouwen en een gevoel van geluk en opwinding startten we aan onze volgende droom: een kindje krijgen.

 

Maar toen die positieve zwangerschapstest na lange tijd nog steeds uitbleef begonnen we ons toch wat zorgen te maken. En voor we het goed en wel beseften belandden we in een jarenlang medisch traject. Niets wat er in het begin op wees dat dit ons te wachten zou staan, want alles leek in orde. Maar het draaide anders uit.

Hormonenbehandelingen, inseminaties, IVF, ICSI,... ik weet wat het is.

Zwangerschapsverlies, ik weet wat het is.

Het gevoel hebben de controle te verliezen, ik weet wat het is.

In een rollercoaster van emoties belanden, ik weet wat het is.

Vervreemden van jezelf en je naasten, ik weet wat het is.

Ons verhaal kent geen traditionele happy ending. Een kindje is er niet.

Maar we kijken met een positieve blik naar de toekomst.

Want zelfs uit de moeilijkste periode in je leven kan iets moois voortvloeien. Ik vond antwoord op de vraag hoe het nu verder moest in mijn leven.

Enerzijds kwam ik tot het besef dat ik iets voor mensen wil betekenen. Na een carrière van ruim 10 jaar in het bedrijfsleven als consultant en project manager waarbij de focus lag op bedrijven helpen, wil ik nu de focus verleggen naar mensen helpen. Anderzijds heb ik uit het jarenlange kinderwenstraject geleerd dat er een enorme nood is aan goede begeleiding van koppels met een kinderwens. Zowel inhoudelijke als psychosociale ondersteuning. Ik ben mezelf gaan verdiepen in de materie om het totale plaatje te begrijpen.

Helemaal met lege handen ben ik dus niet achtergebleven. Integendeel, ik heb er een nieuwe passie bij: mensen met een kinderwens begeleiden!

Mijn missie en aanpak
Mijn missie

Mensen met een kinderwens begeleiden op hun weg, zodat ze hun traject met meer draagkracht, meer zelfvertrouwen, meer rust en meer kennis kunnen doorlopen op hun tempo.

Begeleiding vanuit verschillende rollen

- Informeren: je informatie aanreiken vanuit de verschillende perspectieven van het vruchtbaarheidsverhaal en van de fertiliteitsbehandelingen

- Coachen: een fertiliteitstraject kan veel energie van je vragen, je zelfvertrouwen een deuk geven, je stress bezorgen. Een zware mentale klus. Ik help je op weg om beter om te gaan met al de gevoelens en gedachten die een fertiliteitsproblematiek met zich meebrengt.

Ervaringsdeskundige

Naast een stevig theoretisch onderbouwd programma heb ik vooral ook veel praktijkervaring. Mijn eigen rugzak vol bagage aan kinderwenservaring stelt me in staat om jou écht te begrijpen.

Vertrouwenspersoon

Kinderwensvragen of kinderwensproblemen. Je loopt er niet mee te koop. En je praat er niet met de eerste de beste persoon over. Een vertrouwelijke aanpak draag ik hoog in het vaandel.

Het taboe doorbreken
In de media verschenen:
Lezingen gegeven voor o.a.

© 2016-2020 by Isabelle Ryckaert

Isabelle Ryckaert

Kinderwensbegeleiding

Tel: 0493/51.26.40

  • Facebook Clean Grey

BTW BE0663.616.194