Ik was altijd een uitblinker. Nu ben ik een nul.

Het is verdorie niet gemakkelijk om zomaar even je diepste kwetsbaarheden op tafel te leggen bij iemand die je voor het eerst face to face spreekt.

En toch gebeurt dat hier heel veel.


“Ik was vroeger altijd zo’n uitblinker, nu ben ik een nul.”

"Op ‘t unief en op het werk was ik een Hero, nu voel ik mij een loser.”


Vrouwen die hier voor het eerst luidop durven uitspreken hoe ze zich aan de binnenkant voelen.

Ze zijn natuurlijk niet zomaar opeens al hun talenten, competenties en successen uit het verleden kwijtgespeeld. Maar ze zijn op dit moment gewoon zoekende. Want de houvast die ze hadden (vooropgesteld) in hun leven is er tussenuit gevallen. Ze waren altijd heel ambitieus en grote presteerders maar omwille van hun kinderwens hebben ze bepaalde beslissingen genomen op carrièrevlak.


En nu? Geen kinderen. En ook niet de bloeiende carrière die er wel zou geweest zijn mochten ze niet al die jaren zo intensief bezig geweest zijn met die kinderwens. Ik voel hun pijn, zelfs zonder woorden. En ik weet hoe verschrikkelijk (eenzaam) dat voelt, omdat ik het zelf ook heb meegemaakt.


Het goede nieuws is dat nadat ze dat hebben kunnen uitspreken, de grootste lading er af is. En er is al wat meer ruimte gekomen voor de goesting. Goesting om opnieuw terug te kunnen naar die drive, die gedrevenheid die in hen zit en waar ze naar verlangen. En van daaruit kunnen we verder.

Een stevig fundament leggen zodat ze weer volop in hun zelfvertrouwen kunnen staan. Om van daaruit dingen te gaan ondernemen waar ze weer kunnen in schitteren en uitblinken. Waar ze heel blij en gelukkig van worden. Zich gewaardeerd voelen voor wie ze zijn. En een zinvolle, betekenisvolle invulling hebben gevonden voor de ruimte die er is door hun kinderloosheid.


De eerste stap is vaak de moeilijkste. Maar zodra je die hebt gezet, kan er heel wat in beweging komen.


❤️


P.S. Herken jij jezelf ook hierin en wil je graag die eerstvolgende stap zetten? Deze maand heb ik plaats voor nog 4 gratis “I am So Much More”-scans. Dan onderzoek ik samen met jou waar je nu staat, waar je naar verlangt/naartoe wilt, en wat jou hierin nog tegenhoudt. Stuur mij een pb of mail op isabelle@kinderwenswijzer.be als je 1 van deze plaatsen wilt en ik neem snel contact met je op.Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square