Ik ben er een ander persoon door geworden.

"Ik ben er een ander persoon door geworden."

In mijn praktijk hoor ik klanten vaak zeggen dat ze veranderd zijn.

In 90% van de tijd gaat het over veranderingen die ze als niet positief ervaren. Zoals bijvoorbeeld: Ze zijn harder geworden. Ze zijn niet meer de vrolijke, enthousiaste persoon van vroeger. Ze maken zich meer zorgen, zijn niet meer zo onbezonnen. Ze zijn afstandelijker geworden ten opzichte van anderen. Ze voelen zich minder zelfzeker. Ze zitten niet meer prettig in hun vel.

Afscheid moeten nemen van een (soms lang gekoesterde) kinderwens gaat heel diep. Het raakt je tot in de kern. Het voelt als een persoonlijke crisis. Het gaat over jou. Over wie jij (nu) (nog) bent. Over jouw identiteit. En dat kan freaking beangstigend zijn. Maar tegelijk zit hierin ook een heel grote kans. De kans om vérder te gaan. Want de persoon die je nu bent, dat zegt iets over waar je doorheen bent gegaan en hoe dit jou heeft gevormd tot op dit moment.

Dat betekent niet dat jij die persoon hoeft te blijven.Je kunt verder veranderen, verder evolueren, in de persoon die je nog wílt zijn. Ik vind het heerlijk om te zien hoe 'anders' klanten zijn geworden na afloop van een traject. Maar dan in de andere richting dan toen ze startten.

Vrijer. Blijer. Rustiger. Relaxter. Een 'zachter' gezicht omdat de spanning is weggetrokken. Fonkelende ogen. Een glimlach. De 'goesting' om weer (nieuwe) dingen te gaan ondernemen.


Heeft jouw ongewild kinderloos zijn jou ook veranderd als persoon? Dan geef ik je graag deze 3 key take-aways mee:


1. Don't judge yourself. Je bent door een heftig proces gegaan. Er is veel op jou afgekomen (van emoties, angsten, gedachten, gevoelens,...) Het is niet meer dan normaal dat dit een impact op je heeft (gehad). Alles wat er op dit moment is, mag er zijn.


2. Je bent als mens continu in evolutie. Hallelujah. Als je later niet wilt eindigen als een verbitterd en eenzaam persoon wiens leven aan haar compleet voorbij is gegaan omdat ze nooit goed heeft geweten hoe ze met haar verdriet en gemis moest omgaan (ik druk het zo uit omdat ik het in deze verwoordingen ook hoor van klanten) dan kan ik je geruststellen. Als jij bereid bent om met jezelf aan de slag te gaan, dan zal het zo ver heus niet komen.


3. Wie wil je dan wél zijn? Hoe wil je je voelen? Wat wil je uitstralen? Hoe wil je kunnen terugblikken op het einde van je leven? Waar wil je echt trots op kunnen zijn? Het zijn enkele vragen om bewust bij stil te staan. Hoe meer je weet waar je naartoe wilt evolueren, hoe sneller je de stappen er naartoe kunt zetten en kunt groeien in die persoon.


❤️


P.S. En geraak je er zelf niet helemaal uit maar wil je er wel mee aan de slag? Dan heb ik dit mooie geschenk voor jou. Ik geef 5 V.I.P. seats cadeau voor een persoonlijke coachingsessie. Voor wie? Voor vrouwen die ongewild kinderloos zijn en die opnieuw meer vreugde, vervulling, geluk, (zelf)vertrouwen, een positiever zelfbeeld willen hebben. Waar sta je nu? Waar wil je naartoe? En hoe kom je daar? Dat zijn de vragen waarrond we werken en waar je na afloop van de sessie een antwoord zult op hebben. Je mag me een pb of mail sturen met de vermelding "VIP seat" als jij er graag bij bent. Ik neem dan snel contact met je op.❤️

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square