Toen mijn jongere broer een kindje kreeg, was ik blij voor hem en mijn schoonzus. Maar ergens deed h

"Toen mijn jongere broer een kindje kreeg, was ik blij voor hem en mijn schoonzus. Maar ergens deed het pijn."

(een citaat van mij, te lezen in de Humo van 25/02/20 - dossier "De staat van ons zaad. De onvervulde kinderwens van 1 op 6 koppels")

Het rouwproces dat gepaard gaat met blijvende kinderloosheid is nooit volledig 'over'. Soms zijn er (nieuwe) gebeurtenissen of fasen in je leven waardoor het weer wat meer op de voorgrond komt en je opnieuw (wat meer) geraakt kunt worden. Je komt in een volgende fase, een volgende laag terecht.

Zo heb ik het althans ervaren, enkele maanden nadat ik het blijde nieuws te horen kreeg dat mijn broer vader zou worden.

Oh ja, ik was over the moon gelukkig met dit fantastische nieuws.

Maar op een bepaald moment voelde ik dat er op heel subtiele wijze ook een ander kantje bij kwam. Ik kon het in het begin niet helemaal vatten wat het juist was. Tot ik verder op onderzoek ging bij mezelf en ik door had dat het een nieuwe laag was van het proces waar ik doorheen moest.

Gelukkig heb ik zo mijn eigen persoonlijke 'toolkit' om daarmee aan de slag te gaan en door die moeilijke momenten heen te groeien om weer wat verder uit te komen.

Want echt, hoe ik nu kan geniéten van dat kleine ventje in de familie, dat zou ik voor geen geld ter wereld willen missen.

❤️

P.S. Ik heb een nieuwe Weekly Talks gewijd aan dit thema. Hoe je doorheen die volgende laag in je (rouw)proces kunt 'door-breken' en groeien. Met 4 concrete inzichten/hulpbronnen die mij daarin alvast heel erg helpen en die je ook voor jezelf kunt toepassen. De Weekly Talks kan je gratis bekijken in de So Much More (online facebook) community voor vrouwen die ongewild kinderloos zijn en die een zinvol en vervullend leven zonder kinderen willen uitbouwen. Wil je aansluiten? Dat kan gratis via deze link:

https://www.facebook.com/groups/WeAreSoMuchMore

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square