Ik denk het niet. Ik weet het zeker.


Ik denk het niet. Ik weet het zeker.

Geen kinderen kunnen krijgen was voor mij the hardest thing in life so far.

Het heeft 5 jaar lang een stempel gedrukt op mijn hele leven.

Mijn toekomstbeeld, mijn verwachtingen in het leven, mijn zelfbeeld, mijn zelfvertrouwen, mijn relatie, mijn sociale contacten, mijn carrière,...

Er was geen enkel aspect in mijn leven dat niet beïnvloed werd door mijn onvervulde kinderwens.

En toch ben ik erin geslaagd om op korte tijd mijn leven een nieuwe wending te geven zodat het niet gewoon oké zou zijn om te leren leven met het verdriet maar zodat ik het voor mezelf weer echt meer dan de moeite waard kon maken op al die vlakken die er zo hadden onder geleden.

2 kanttekeningen daarbij voor ik verder ga 🙂:

1) Ik beweer niet dat ik een perfect leven heb. Dat is namelijk ook niet het geval. Ik heb ook nog steeds mijn eigen uitdagingen en mankementjes en twijfels. Like any other woman zeker 😉?

2) Ik ben niet uit op complimenten. Op zich gaat het ook niet over mij. Wat ik wel wil bereiken is een boodschap verspreiden voor vrouwen die ook ongewild kinderloos zijn en die zich nu afvragen of het mogelijk is... - om niet verscheurd te blijven van het verdriet - om je terug goed te voelen in je lichaam dat je al vaak hebt vervloekt omdat het jou in de steek liet - om je nuttig, betekenisvol, zinvol te kunnen voelen zonder kinderen - om gelukkig te kunnen zijn in je leven dat nu zo anders is dan het leven dat je voor ogen had - om je niet meer minderwaardig of uitgesloten of onbegrepen te voelen bij vriendinnen die wel mama zijn - ...

Aan hen wil ik zeggen: Ik ken je pijn, je verdriet, je gemis. Ik weet hoe moeilijk en hartverscheurend het nu op dit moment voor jou is. Maar jij hebt de kracht in jou om je leven meer dan de moeite waard te maken. There is So Much More te come ❤️

Maar goed, om weer verder te gaan 🙂:

Zoals ik zei, het gaat niet over mij. Ik zie ook mijn klanten een hele transformatie doormaken tijdens de 6 maanden dat we samenwerken. Ik zie hen stappen zetten die ze voordien niet mogelijk hadden geacht. Ik zie hen openbloeien, meer zelfvertrouwen krijgen, minder piekeren, meer genieten.

Dat wens ik ook jou toe. En jij, gun jij het jezelf ook? Wil jij er ook voor gaan?

P.S. Je bent toch al lid van de So Much More community? De place to be voor vrouwen die ongewild kinderloos zijn (niet voorlopig, maar het staat vast) en die ervoor kiezen om hun leven zonder kinderen meer dan de moeite waard te maken. (het is volledig gratis, dit is de link: https://www.facebook.com/groups/WeAreSoMuchMore/)


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square