Automatische piloot


Leef jij ook op automatische piloot?

Ik had het er gisteren nog met een collega over.

We hadden samen afgesproken om te werken aan onze voordracht die we binnen enkele weken gaan geven over fertiliteit en onvervulde kinderwens.

We waren aan het terugblikken op hoe het bij ons allemaal gelopen is. Over hoe we maar verder gingen en door deden, dag na dag, week na week, maand na maand, jaar na jaar. Hoe we op die automatische piloot leefden. Of zeg maar overleefden.

Achteraf bekeken vragen we ons soms wel eens af hoe we dat toen allemaal hebben gedaan.

Want: "Op het moment zelf als je er middenin zit, dan besef je dat eigenlijk zelf niet."

De uitspraak kwam bijna simultaan uit onze monden.

Gevolgd door:

"Chance dat ik op een bepaald moment dan toch naar iemand gegaan ben die mij kon helpen. Ik weet niet hoe het anders zou afgelopen zijn."

Eigenlijk is het een mooie zaak dat ons lichaam zo slim is dat we in moeilijke tijden kunnen overschakelen op onze overlevingsmodus.

Het gevaar is echter ook dat als we dat te lang, te intens doen, we - meestal zonder dat goed te beseffen - zwaar over onze eigen grenzen kunnen gaan.

Daarom bekijk ik met mijn klanten tijdens het lange termijn coachingstraject ook welke stappen ze kunnen zetten om langzaamaan de automatische versnellingsbox in te ruilen voor de handmatige versnellingsbox. Zodat ze terug meer controle krijgen over hun leven, zelf beslissen welke versnelling ze willen nemen, wanneer ze even stoppen en weer aanzetten, wanneer ze willen schakelen, ...

Dat geeft rust. En ademruimte. En vertrouwen.

#automatischepiloot #onvervuldekinderwens

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square