Zoveel speelgoed?


Zoveel speelgoed. Seriously?

Nu, ik moet bekennen dat ik niet zo vaak in de supermarkt kom. Want mijn man doet bijna altijd de boodschappen.

Maar gisteren gingen we dus samen. We wilden een cadeautje kopen voor een nichtje die heel binnenkort jarig is, in die specifieke winkel. En dan wil ik er wel absoluut bij zijn.

Ik was nog maar goed en wel binnen in de winkel en werd overrompeld door de massa's aan speelgoed.

Een gedachte die door mijn hoofd schoot was: is dat allemaal voor Sinterklaas al? We zijn toch nog maar eind oktober? Maar goed, dat is zoiets waarover je kan blijven debatteren. En bovendien ben ik daar ook helemaal niet zo in thuis. Het is wat het is.

Maar ik merkte dat niet enkel mijn hoofd me iets zei. Ook mijn lichaam vertelde me iets. Ik voelde iets. En dat is moeilijker te omschrijven. Die woorden, of gedachten, volgden even later.

Ik kon vroeger urenlang genieten van het rondsnuffelen in een speelgoedwinkel. Gewoon kijken. Observeren. En denken aan later. Aan cadeautjes kopen voor mijn eigen kinderen. En hoe moeilijk ik het dan wel niet zou hebben om te kiezen. Want het ziet er allemaal zo geweldig leuk uit, en mooi, en schattig, en interessant.

Mijn lichaam bracht me terug naar dat gevoel. In een fractie van een seconde. Het voelde enerzijds wat vreemd en anderzijds ook gewoon goed. Ik liet het gewoon toe, omarmde het, en schonk mezelf een liefdevolle lach.

Gevoelens mogen gevoeld worden.

Die moeten we niet met ons hoofd proberen overanalyseren of 'oplossen' of wegdringen.

Ook in voelen kan je groeien. Uiteraard doen we dat op een veilige en rustige manier tijdens de begeleiding.

En met deze gevleugelde woorden ga ik mijn zondag hier verder zetten. Eerst nog het cadeautje inpakken. En straks genieten van een herfstwandeling, hopelijk met niet al te veel regen.

Fijne zondag!

#gevoelens #kinderwens

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square