We zijn je aan het verliezen


"We zijn je aan het verliezen."

Boem. Pats. Knal. Kortsluiting in mijn hoofd.

Had ik dat wel juist gehoord? Hadden ze dat echt gezegd? Tegen mij?

Ik kon het niet geloven.

We waren al jaren zo'n goede vriendinnen. We hadden al zoveel lief en leed gedeeld. Al zoveel obstakels samen overwonnen. En nu, uitgerekend nu, op een moment dat ik hen zo hard nodig had, leek onze vriendschap af te stevenen op... Tja, op wat eigenlijk? Een historisch dieptepunt? Een breuk?

En het ergste van alles was dat ik het niet had zien aankomen.

Natuurlijk hing er elke keer wel wat spanning in de lucht als we afspraken. Want zij waren allemaal al mama. En ik niet. Zij konden gezellig keuvelen over de must haves en de nice to haves om op je geboortelijst te zetten. En ik niet.

Zij konden ronduit vertellen over alle leuke plannen die ze in het vooruitzicht hadden. En ik niet.

Ik was oprecht blij voor hen. Maar ik was ook heel verdrietig, omdat ik het mezelf ook allemaal gunde. Verdriet dat ze in mijn ogen konden lezen, maar waar niet zoveel over gesproken werd.

De wake up call kwam hard aan. En ik had enkele dagen nodig om ervan te bekomen. Maar het was wel wat ik toen op dat ogenblik nodig had. Omdat het heel veel in gang heeft gezet voor mij.

"We zijn je aan het verliezen, Isabelle. Maar we willen jou absoluut niet verliezen als vriendin. Hoe kunnen we hier samen uit geraken?"

We hebben gebabbeld. Véél gebabbeld. Zoals vriendinnen dat doen dus 😉. Maar vooral écht geluisterd naar elkaar. Naar waar ik nood aan had, en waar zij nood aan hadden.

Het deed onze vriendschapsrelatie zo'n ongelooflijke deugd. En hun steun voor mij was priceless.

IS priceless. Because we still are a team. Een hechte groep vriendinnen. We waarderen elkaar, we steunen elkaar, we love each other no matter what.

Hoe gaan jij en je vriendinnen ermee om? Hoe vinden jullie elkaar terug in turbulente tijden? Kunnen jullie elkaar terugvinden?

#ongewildkinderloos #onvervuldekinderwens #vruchtbaarheidsproblemen

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square