"Mama zal ik zijn"


mama zal ik zijn

---

één ding staat vast

mama zal ik zijn

ondanks het hobbelig parcours

en de vele pijn

ga ik moedig door

mij krijg je niet klein

want

vroeg of laat

is het aan mij

dan word ik mama

en hoor ik erbij

---

Mama (willen) worden, het is voor veel vrouwen een normale en logische stap tijdens een bepaalde periode in hun leven. Het is geen kwestie van 'zouden', maar van 'zullen'. Geen kwestie van 'als', maar van 'wanneer'.

Het is een oerinstinct. Je hebt het altijd al geweten dat het zo zou - moeten - zijn. Punt.

Maar wanneer het toekomstbeeld opeens in de voorwaardelijke wijs geplaatst wordt, beginnen er barsten in te komen. Wat ooit zo overduidelijk was roept nu vragen op. Wat je dacht in eigen handen te hebben wordt nu gedeeld met 'vreemden'. Wat je grootste verwezenlijking zou worden, voelt nu - tijdelijk - aan als je grootste mislukking.

Als je de overstap maakt naar of al een tijdje bezig bent met medische begeleiding dan krijg je zowel mogelijkheden als vragen voorgeschoteld. Je moet beslissingen nemen. Vaak op vrij korte termijn. En hoe verder je gaat, hoe moeilijker/ingrijpender de beslissingen die je neemt.

Mijn tip voor jou:

Stel jezelf niet de vraag "Is dit de juiste stap?" maar stel jezelf de vraag "Is dit de juiste stap voor mij?"

Waarom wil jij mama worden? Wat betekent het voor jou om mama te zijn? Hoe zie jij je rol als mama?

Het antwoord op deze vragen, meer bepaald jouw eigen antwoord, helpt je om moeilijke beslissingen te kunnen nemen.

Ik duim voor jou!

Liefs, Isabelle

PS: Heb je nog een vraagje, wil je even van gedachten wisselen, of heb je nood aan een klankbord? Stuur mij gerust een mailtje: isabelle@kinderwenswijzer.be

#mamazalikzijn #gewenstezwangerschap

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square