Over druiventrossen, oogsten en de hoop op een grand cru


Druiven hebben sedert enkele jaren een dubbele betekenis voor mij. Ze zijn meer dan een lekkere, sappige, gezonde vrucht die je als tussendoortje naar binnen kunt spelen, serveren als zoetigheid bij een kaasschotel, in een fruitsalade mengen, of toevoegen aan eender welke culinaire uitspatting (of een poging daartoe ;-) ).

Ze doen mij ook herinneren aan de vruchtbaarheidsbehandelingen die ik heb ondergaan.

Bij elke IVF/ICSI behandeling groeide er een symbolische tros druiven in mijn buik. Van helemaal niets bij de start groeiden de vruchten op een 2-tal weken uit tot een hele druiventros, dankzij de juiste dosissen voedingsstoffen.

Om de paar dagen had ik een afspraak om te zien of het productieproces nog op schema zat: hoeveel druiven er waren, en of ze voldoende groeiden. Ook dichte vrienden en familie waren op de hoogte van de vorderingen van onze kweek.

Met fantastische oogstopbrengsten was ik telkens zeer tevreden over mijn glansrijke prestaties.

Maar na de oogst kun je jammer genoeg zelf niet zoveel meer doen. De natuur beslist. En zelf hoop je uiteraard op een grand cru...

Honderden tankwagens heb ik (spreekwoordelijk) gevuld. Niet met wijn, op weg naar de bottelarij om op flessen te steken, maar wel met tranen. Grote, oprechte tranen.

Als er een record zou bestaan van het volume tranen dat een mens kan produceren in zijn leven, dan ben ik recordhouder, zeker weten! ;-)

Mijn persoonlijke tip:

"Een lach en een traan". Als je in de emotionele rollercoaster zit dan overheerst de traan. En dat is wellicht nog zwak uitgedrukt. Toch is het belangrijk om ook ruimte te laten voor een lach.

Het vleugje humor was voor mij een middel om af en toe het verdriet het hoofd te kunnen bieden, en om de moed terug te vinden voor alweer een zoveelste ziekenhuisbezoek.

De vele aanmoedigingen en succesberichten die ik kreeg om mij een goede kweek, een vruchtbare druivenpluk en een fantastische grand cru toe te wensen deden keer op keer immens veel deugd.

Het is en blijft natuurlijk ernstige materie, van de hoogste graad. En het gaat om een kindje, jullie kindje. Dat moet je niet bagatelliseren. Maar misschien kan een vleugje humor ook voor jullie pijnstillend werken tijdens dit loodzware traject.

xxx

#vruchtbaarheidsbehandeling #humor

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square