To tell or not to tell


De wens om zwanger te worden, het is iets dat je niet meteen van de daken schreeuwt. Want het is privé, je houdt het voor jezelf. Tussen jou en je partner. Jullie geheimpje. Niemand moet het weten. Tot het gelukt is, uiteraard. Want dan mag iederéén dat geweldige nieuws weten. Eerst aan familie en dichte vrienden vertellen. En dan op facebook posten, hupla. En liefst op een zo origineel mogelijke manier, om zoveel mogelijk likes binnen te halen. Want dat heb je wel "verdiend".

Maar wat doe je als je na lange tijd nog niet zwanger bent. Vertel je het wel of niet? En aan wie wel en wie niet? Want eigenlijk gaat het hen niks aan. Je voelt je kwetsbaar maar je wilt je stoer gedragen. Want het zal wel lukken. Nog even geduld. Het komt wel. Toch?

Maar je voelt je zo alleen. Niemand die weet hoe moeilijk deze periode voor jullie is. Niemand begrijpt het. En dan is er dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat het misschien goed is om erover te praten. Want zoals ze zeggen: "gedeelde smart is halve smart".

Luister je naar het stemmetje of negeer je het?

Ik heb dat stemmetje lange tijd het zwijgen opgelegd.

Noem het ontkenning. Noem het zelfbescherming. Noem het zoals je wil.

Maar pas toen ik het stemmetje een kans gaf om te spreken kreeg ik de steun die ik zo nodig had. Met vallen en opstaan, dat was het zeker.

Mijn persoonlijke tip:

Het zou fijn en handig zijn mocht er een kant-en-klare oplossing zijn die voor iedereen werkt. Maar die bestaat niet. Het is dus belangrijk om na te gaan wat voor jou en je omgeving werkt.

Zelf heb ik op een bepaald moment een Whatsapp-pagina aangemaakt voor mijn dichtste vriendinnen. Het was mijn "IVF" pagina (= Isa's Verhalen Fanclub :-) ) om lief en leed, om berichtjes en foto's te delen met elkaar. En dat werkte goed. Ik kon schrijven wanneer en wat ik wilde, en de vriendinnen konden antwoorden wanneer en wat ze wilden. Maar vooral, ik kon écht vertellen hoe ik me voelde en welke stappen er in zo'n proces gebeuren. En zij konden beter begrijpen wat zo'n medisch begeleid traject betekent en wat voor een impact het heeft.

Bedankt voor jullie onaflatende steun, ladies!

Jouw verhaal:

Zit je zelf met vragen hoe jij dit het best aanpakt? Met wie je er wel of niet over communiceert? En op welke manier je dat doet? Of heb je dat al gedaan, maar is het niet uitgelopen zoals je gehoopt had?

Ik kan je daarbij helpen, als jij dat wil en als jij er klaar voor bent. Je vindt mijn contactgegevens op: http://www.kinderwenswijzer.be/contact

Lieve groetjes,

Isabelle

#kinderwens #begeleiding #vertellen #communicatie #steun

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square