Zoeken
  • Isabelle

"on hold"


"on hold"...

Twee kleine woorden. Slechts zes letters.

Maar ze zeggen onnoemelijk veel over mijn fertiliteitsstruggle.

Want toen ik er achteraf op terugkeek besefte ik pas écht hoe mijn leven al die jaren on hold had gestaan.

Het huis stond "on hold"

De kinderkamers, de speelkamer, het leeshoekje: het was allemaal goed uitgekiend. Althans, de bestemming van de ruimtes. Maar de inrichting ervan, die moest wachten. Maand na maand, jaar na jaar. Dus bleven de extra ruimtes in huis voorlopig leeg. Een leegte die zich ook in mijn hart nestelde.

Vakanties stonden "on hold".

Zeker die verre, lange reizen. Want het eten daar is misschien toch niet helemaal te vertrouwen, hé? Een risico dat ik niet durfde te nemen terwijl ik zwanger probeerde te worden.

En enkele weken weg zijn betekent ook meteen dat je minstens 1 maand van behandelingen overslaat. Kansen weggooien? Ik dacht het niet.

Werk stond "on hold".

Veranderen van werk als de kans erin zit dat je zwanger zou worden? Oh nee, laat dat maar aan anderen over. Ik gooi geen zekerheden overboord.

Dus deed ik verder zoals ik bezig was, zonder mezelf te veel vragen te (durven) stellen.

Vriendschappen stonden "on hold".

Dat feestje of die drink? Toch maar even passen want, eerlijk, echt geen zin om weer een zwangerschapsaankondiging te horen. Ik zou de schade nadien wel inhalen, op het moment dat ik zelf goed nieuws te vertellen had.

Maar bovenal: ikzelf stond "on hold".

Ik was niet aan het leven, maar aan het overleven.

Ik was niet aan het leven, maar werd geleefd.

En na afloop van het hele traject vroeg ik mezelf af:

Hoe was het zover kunnen komen?

Ik was afgedwaald van mezelf, mijn vrienden, mijn familie,...

Stap voor stap. Beetje bij beetje.

Had IK het eigenlijk zover laten komen? Of hoorde het er gewoon bij?

Voor mezelf weet ik dat de waarheid ergens tussenin ligt. En dat het een én-én verhaal was.

Het mooie eraan is dat ik er veel waardevolle inzichten door gekregen heb. Die deel ik in een volgende blog graag met jullie. Want het hoeft zo niet te lopen. Het kan ook anders. En dat hoop ik ook voor jullie, dat het zo niet hoeft te lopen.

#vruchtbaarheidsproblemen #onhold

0 keer bekeken

© 2016-2020 by Isabelle Ryckaert

Isabelle Ryckaert

Kinderwensbegeleiding

Tel: 0493/51.26.40

  • Facebook Clean Grey

BTW BE0663.616.194