Zoeken
  • Isabelle

"ik wil met je praten"


***

ik wil met je praten, ik voel mij zo alleen

bij wie anders kan ik met mijn verdriet heen

maar dat is zo moeilijk, je zegt niet erg veel

of is het dat ik jou met mijn woordenvloed verveel

opeens loop je dan weg, de deur kletst toe,

dan kook ik vanbinnen, wat een rot gedoe

ik wil met je praten, ik voel mij zo alleen

ik heb je nodig, ik kan dit niet in mijn één

***

Ken je dat gevoel, dat je nood hebt om te praten, om te ventileren, om je emoties te uiten bij je man? Je probeert een gesprek aan te knopen met hem, maar het loopt stroef. Hij is zo geen prater. Maar jij praat door en door. Dan opeens zegt hij iets. Het is niet bepaald wat je horen wil. Je voelt je nog minder begrepen. Je ratelt verder. De emoties lopen hoog op. De connectie is nu ver te bespeuren. Er is enkel onbegrip en onmacht. En als klap op de vuurpijl zegt hij: "ik ga sporten".

Dergelijke verhalen hoor ik wel vaker. Je bent dus geen uitzondering als het ook jou bekend voorkomt. Maar bij jou, als vrouw, kunnen dan allerlei gedachten door je hoofd beginnen spoken als: "kan het hem niks schelen?", "verlangt hij niet zozeer naar een kindje als ik?", "heeft hij dan geen verdriet?"

Weet dat deze vragen - en de antwoorden erop - los staan van de reactie van je man. Het is niet omdat hij er niet zoveel over praat als jij, of omdat hij vaker de deur uit is om met zijn maten op te trekken of te gaan sporten, dat hij niet evenzeer verlangt naar een kindje. Hij gaat op een andere manier om met zijn verdriet.

Jij wil praten, hij wil iets doen. En dat kan voor conflicten zorgen.

Probeer als koppel een evenwicht te vinden om elkaar hierin tegemoet te komen.

Dat kan moeilijk zijn, en het kan best dat je hier als koppel alleen niet uit geraakt. Ik kan jullie hierin bijstaan, als je dat wil, wanneer je dat wil.

Groetjes,

Isabelle

#vruchtbaarheidsproblemen #communicatie

0 keer bekeken

© 2016-2020 by Isabelle Ryckaert

Isabelle Ryckaert

Kinderwensbegeleiding

Tel: 0493/51.26.40

  • Facebook Clean Grey

BTW BE0663.616.194