Kinderwenswijzer is er voor jou:

Als je zwanger wil worden

Ben je van plan om te starten met 'proberen'? Een grote stap, gefeliciteerd! Stiekem begin je misschien al te dromen over het nieuwe leven in je buik, over namen, over een kinderkamer, over meter/peter,...

Maar weet je dat er bepaalde zaken zijn waar je vanaf nu beter rekening kunt mee houden? En weet je hoe je je kansen op een zwangerschap kunt verhogen?

Tijdens een individueel gesprek geef ik je info over het thema vruchtbaarheid en over de factoren die een impact hebben op je vruchtbaarheid.

begeleiding bij kinderwens

Als de zwangerschap uitblijft

Ben je al een tijdje aan het proberen en wil het maar niet lukken? Ben je aan het twijfelen over verdere stappen? Weet je niet goed welke stappen je nu best kan zetten? Of schrikt een volgende stap je af?

Allemaal heel begrijpelijke en normale vragen. Maar vooral ook persoonlijke vragen. We bekijken samen hoe jouw vruchtbaarheidsverhaal eruit ziet, welke volgende stappen je kan zetten en wat die stappen inhouden.

begeleiding bij kinderwens

Als je in een medisch traject zit

Leven volgens de agenda van je lichaam en die van het ziekenhuis. Bang afwachten welk resultaat de volgende echo of bloedprik zal opleveren. Met je emoties geen blijf weten door alle hormonen die je inneemt. Je tranen verbijten als er iemand vraagt of er bij jullie nog geen kindjes op komst zijn.

Een medisch traject kan heel veel van je vragen, zowel lichamelijk als mentaal. Kunnen praten over je gedachten en gevoelens met een vertrouwenspersoon is belangrijk om in balans te blijven met jezelf, je partner en je omgeving.

begeleiding bij kinderwens

Als je met een onvervulde kinderwens achterblijft.

Jarenlang heb je hoop gekoesterd om een kindje te krijgen. Je hebt gedaan wat binnen je mogelijkheden en je wil lag om je kinderwens in vervulling te laten gaan. Maar dan stopt het, omdat je bent uitbehandeld of omdat je zelf beslist dat het genoeg geweest is.

En dan? Hoe moet het nu verder? De vragen die je voordien had maken plaats voor nieuwe, andere vragen. Vragen over hoe je je leven verder wil uitbouwen en zin geven, of over alternatieve opties om mama of papa te worden.

begeleiding bij kinderwens
Hoe ga ik te werk?

Privé consultaties

Privé begeleiding voor de wensouders, wensmama of wenspapa. Je beslist zelf of je alleen of met je partner komt.

Binnen een trajectbegeleiding is het wel aangeraden om - een deel van - de sessies als koppel te volgen.

Coach, consulent, counsellor,... What's in a name... 

Het is mijn missie om jou bij te staan in je wens om mama of papa te worden. En ik zie dit als een overkoepelende begeleiding, zowel door het aanreiken van informatie als door jullie persoonlijk te ondersteunen. Het draait niet om mijn visitekaartje, maar om jullie kinderwens.

Doorverwijzing indien nodig

Als tijdens de sessies duidelijk wordt dat ik je niet voldoende verder kan helpen, omdat je bijvoorbeeld eerder hulp nodig hebt van een arts, psycholoog of seksuoloog, dan zal ik je dat ook eerlijk aangeven.

In mijn praktijk

Van steriele ziekenhuisomgevingen heb je misschien al je buik vol. Ik heb een eigen praktijk bij mij thuis, zodat je met je verhaal  in een huiselijke en persoonlijke omgeving terecht kan. Ook handig om te weten is dat er voldoende (gratis) parkeerplaats is.

Op afspraak

Ik werk enkel op afspraak. Sessies plan ik zoveel mogelijk overdag in. Maar vermits ik maar al te goed weet hoe belastend een fertiliteitstraject kan zijn en hoe hoog de nood kan zijn aan een luisterend oor, is het ook mogelijk om een sessie 's avonds of in het weekend te plannen.

Jij beslist

Ik ondersteun je en begeleid je. Ik geef je objectieve informatie over verschillende facetten van het fertiliteitstraject zodat jij zelf beslissingen kunt nemen. Ik neem geen beslissingen voor jou. Op aanvraag ben ik wel bereid om mijn advies/mening te geven.